Korábban közöltünk egy cikket egy elítélt ügyéről, akit nem fogadtak be a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, amikor egy rövidebb tartamú szabálysértési elzárásra ítélték. Állítása szerint a telítettség miatt hazaküldték, majd később a rendőrség szállította be a börtönbe.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy férfi többször követett el szabálysértést, de a bírságot nem fizette be, ezért a büntetését átváltoztatták szabadságvesztésre, vagyis a börtönben kellett volna leülnie. Azt állítja: a megadott időpontban jelentkezett a kaposvári bv-nél, a kapuban átvették az értesítő levelét, végül azonban negyedóra várakozás után hazaküldték.

A Somogy Megyei Főügyészség is utánanézett a történteknek. Kiderült, hogy a főügyészség az esetet 2018 nyarán kivizsgálta már, akkor megállapították, hogy az elítélt elővezetése, valamint a négy nap szabálysértési elzárás végrehajtása törvényes volt, azonban az beszállítás költségének kifizetésére a férfit nem lehetett kötelezni, ezért ezt 2018 júliusában jelezte a főügyészség a kaposvári rendőrkapitányság vezetőjéhez. A lapunkban megjelentek nyomán főügyészség utóvizsgálatot végzett, miután kiderült, hogy a kaposvári rendőrkapitányság nem kötelezte a költség kifizetésére.