Az új létesítmény 7500 négyzetméter alapterületű lesz, s a Pogo Center, illetve a mellette található parkoló és sportpálya helyén épül fel.
A remények szerint a tavasszal, valamikor márciusban vagy áprilisban lesz az első kapavágás, s másfél, két év múlva már áll is az új uszoda a régi tőszomszédságában – tudtuk meg Dér Tamás alpolgármestertől. – Az új létesítmény 7500 négyzetméter alapterületű lesz, s a Pogo Center, illetve a mellette található parkoló és sportpálya helyén épül fel. A Jókai-ligetet nem érinti az építkezés, vagyis (meg)marad a mostani formájában.

– A 10 pályás, 50x25 méteres versenymedencét a győri uszoda mintájára építik, vagyis akár rövidpályás világversenyeket is lehet majd rendezni (keresztben) a medencében keresztbe – tette hozzá Dér Tamás. – A lelátón 800 néző fér el kényelmesen, de nagyobb rendezvényeknél mobillelátókkal bővíthető. Az új uszodát – amelyet két új kút táplál majd – folyosó köti össze a régivel. A tervek szerint a nagyobb versenyeknél a régi 25 vagy 50 méteres medencében melegítenek majd be a versenyzők.

Forrás