A hulladékkezelő cég munkatársaiknak már régóta tilos zaklatni az ügyfeleket, és erre hosszú évek óta nem is volt példa.
Sorra csöngetnek be ismeretlenek a kaposvári házakba, és pénzt kérnek azzal az ürüggyel, hogy a hulladékszállító cég munkatársai.

– A Dél-Dunátúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ezzel kapcsolatban felhívja a lakosság figyelmét: ezek az emberek csalók, az ő munkatársaiknak már nagyon régóta tilos zaklatni az ügyfeleket, és erre hosszú évek óta nem is volt példa – tájékoztatott Katona József, a Kapos Holding Zrt. kommunikációs és marketing igazgatója. – A közszolgáltatást végző cég emlékeztetett: főként karácsony és újév környékén jellemző, hogy rájuk hivatkozva kérnek pénzt jellemzően Kaposvár családi házas övezetiben, mondván, „mi vagyunk a szemetesek”.

– A megtévesztéshez a kéregetők kezére játszhat az, hogy évekkel korábban jó pár KVG-s munkásruha is kikerült az akkori szemétszállítást végző cégtől – tette hozzá. – Természetesen a DDHN Kft. dolgozói már nem ilyen ruhát viselnek. A nonprofit vállalkozás arra kéri a lakosságot, hogy ne adjanak pénzt a csalóknak, és ne engedjék be őket az otthonukba.