Egy számítógépet adott át karácsony alkalmából a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ diákjainak Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Tardi Tamás, a Jövő Uniója Alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn.
– Az alapítvány közel egy évvel ezelőtt indította útjára az Őrangyalok Ligáját – mondta Tardi Tamás. – Ennek célja, hogy minél több hátrányos sorsú vagy mélyszegénységben élő gyermeket vonjon be a programba. Az alapítvány munkatársai felvették a kapcsolatot Gelencsér Attilával, s a képviselő tanácsát kérte, mely intézményhez kerüljön a felajánlott számítógép.

– Ezt az iskolát nem lehet kihagyni, kiváló, országosan ismert intézményről beszélünk, ahol csodálatos munka zajlik – mondta az országgyűlési képviselő. – Tavaly cipősdoboz akciót rendeztünk itt. Akkor is látható volt, hogy a gyermekek visszatükrözik a szeretetet.

A számítógép a gyermekek egyéni haladási ütemében segíthet az oktatás során. Benczéné Csorba Margit, az intézmény igazgatója elmondta: az eszközt autizmussal élő gyermekek csoportja kapta. Ők személyesen, versmondással köszönték meg a karácsonyi ajándékot.