76 település több mint 125.000 lakosának biztonságát szolgálja a jövőben az új R16 HEROS AQUADUX-X 4000 gépjárműfecskendő. A jármű készenlétbe állításával a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárműparkjának átlagéletkora 9-ről 7,4-re csökkent.

Egy éve már bemutattunk egy szinte teljesen ugyanilyen fecskendőt. A különbség a két jármű között, hogy a most átadott modell négyezer liter oltóanyagot tud tárolni és teljesen magyar gyártmányú.

Íme az új szerzemény:

A HEROS AQUADUX-X 4000-es fecskendő sorozatgyártása 2015 elején kezdődött meg azzal a céllal, hogy a több tucat típust működtető tűzoltóságok eszközparkja egységesebbé váljon, hogy kiváltsa az idősebb szereket, erősítve a beavatkozó képességet, növelje a gyorsaságot, a hatékonyságot. A Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ilyen járművel fiatalította járműparkját. 

Az állami szerepvállalásnak köszönhetően - a RÁBA megvásárlását követően - elindult a tűzoltóautók gyártása. Jó konstrukcióban elkészített járművekről van szó, amelyek külföldön sem vallanának szégyent. Az R16-HEROS AQUADUX-X 4000 típusú  gépjárműfecskendőket több éves fejlesztőmunka eredményeként hazai munkaerő hozta létre. 

A korszerű tűzoltójármű rendszerbe állításával emelkedik a tűzoltási, műszaki mentési beavatkozások színvonala, költséghatékonyabban működtethető a járműpark és az eszközök szervizelése is könnyen biztosítható.