A szennai iskola valamennyi diákja és tanára összefogott, hogy személyre szóló ajándékkal lepje meg a nagydobronyi Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthon lakóit.
A Fekete László Általános Iskola tanulói tavaly ugyanis öt felejthetetlen napot töltöttek a Határtalanul pályázat keretében Kárpátalján, szállásuk pedig a nagydobronyi gyermekotthonban volt, ahol csaknem hatvan ép és sérült árva leány él. A szennaiak ízelítőt adtak zene-, és tánctudásukból, s táncház keretében meg is táncoltatták a kárpátaljai lányokat, az öt nap alatt betekintést nyertek mindennapjaikba, életükbe.

– Így aztán karácsony közeledtével nem volt kérdés, hogy személyre szóló ajándékkal szeretnék meglepni diákjaink a lányokat – tudtuk meg Krénuszné Tóth Erzsébet pedagógustól. – Ennek érdekében az egész iskola összefogott. Akik tavaly Kárpátalján jártak, azok egyénileg készítettek cipősdobozba ajándékot, a többi lánynak pedig az iskola osztályai és dolgozói küldtek meglepetést. Jó volt látni, ahogy megmozgatta a gyerekeket az adni vágyás öröme, lelkesen hozták össze a dobozok tartalmát. Nyíregyházáig a szennai igazgatónő, volt helyettese és a polgármester szállították a csomagokat, onnan pedig a gyermekotthon dolgozói és lakói vitték Nagydobronyba.