Az idén ismét karácsonyi ebédre várta a Kométa és a város önkormányzata a rászoruló, illetve egyedülálló időseket a Sportcsarnokba. A 21. közös karácsonyi áhítaton a történelmi egyházak képviselői mondtak adventi áldást, majd a Lorántffy református iskola diákjai adtak műsort a több mint 400 meghívottnak.
Több mint két évtizede kezdeményezte a karácsonyi közös áhítatot a Kométa 99 Zrt., melynek ügyvezető tulajdonosa, Giacomo Pedranzini azt mondta a 21. ünnepi ebéden: néhány éve a nehézségek miatt átvette a kezdeményezést a város, ám most sok éves küzdelem és munka után a cég ismét stabil, jó úton jár. 

– Hétszáz embernek biztosítunk munkát átlag feletti jövedelmért – mondta. – Fontos számunkra az idősek megbecsülése, az, hogy a generációk figyeljenek egymásra, s ha kell, nyújtsanak segítséget. Mint ahogy mi is kaptunk támogatást a várostól, amikor bajban voltunk. 

– Önök adják meg számunkra azt a lehetőséget, hogy együtt lehetünk és érezhetjük a kaposváriak nagy közösségével közösen: együtt még az ünnep is kedvesebb és szebb – mondta ünnepi köszöntőjében Szita Károly polgármester. – S ez az együttlét erőt ad számunk, egyben reményeink szerint garanciát is ad mindannyiunknak, hogy a következő évben is együtt lehetünk. Sok mindent jelenthet számunkra a karácsony, de egyet biztosan; békességben és örömmel várjuk a megváltó születését, aki mindig fényt hoz a világba, még a bánatban is reményt nyújt, hogy egyről a kettőre tudunk jutni.