Közel 350 pályamű érkezett a Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatára, a KÉPZŐ-re. Idén a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága, felzárkóztatása és az esélyegyenlőség megteremtése volt a téma. A Till Attila vezette szakmai zsűri Gulyás Leventének, a Kaposvári Egyetem hallgatójának „Jákob lajtorjája, Ádám almái és Madonna” című fotó-sorozatát ítélte a legjobbnak.
Az MFB-csoport tag Diákhitel Központ, idén ötödik alkalommal hirdette meg a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát. Több mint 120 pályázó 350 képzőművészeti alkotással jelentkezett, köztük legnagyobb számban festményekkel, számítógépes grafikával, vegyes technikával készült művekkel, fotóművészeti alkotással pályáztak. Az idei program széles rétegeket tudott megszólítani, a művészeti képzésben résztvevők mellett szép számmal képviseltették magukat a versenyben a középiskolások és több vidéki egyetem hallgatói is.

A pályázók arra keresték a választ, hogyan lehetne minél érzékenyebben, ám ugyanakkor hatékonyan segíteni a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságát.

A pályamunkák közül szakmai zsűri – Till Attila (a KÉPZŐ fővédnöke, műsorvezető, rendező), Tóth Andrej (festőművész, grafikus), valamint Vasák Benedek (az A38 Hajó kreatív igazgatója) – választotta ki a harminc legjobbat.
A Diákhitel Központ Zrt. Képző pályázatának 2016. évi fődíjasa, Gulyás Levente, a Kaposvári Egyetem hallgatója lett „Jákob lajtorjája, Ádám almái és Madonna” című fotó-sorozatával. A második díjat Sivák Zsófia, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákja nyerte, „Józsika, Gizike, Cilike” című fotó-sorozatával, harmadik helyezett Tétényi Gabriella lett, a Pécsi Tudományegyetem „Glamour, Olimpia, Wenish” címet viselő festmény sorozatával. A helyezettek 1 millió forint értékben vettek át ajándékot, mely hasznos kiegészítőül szolgál a fiatalok művészeti tevékenységéhez.

A győztes pályaművek, illetve a zsűri által legjobbnak tartott további alkotások a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében 2016. december 18-áig tekinthetőek meg. A nyertes pályaművek és készítőik egy igényes kivitelű kiállítási katalógusban is bemutatkoztak a nagyközönség számára.