Autókulcsot találtak a szemétben: egy Opel indítókulcsára bukkantak csütörtök reggel a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központban. Az ott dolgozók rögtön jelentették a történteket, majd feltették a hírt a cég weblapjára.
– Legutóbb májusban találtunk ugyanígy egy Audi-kulcsot, rajta egy garázskapu nyitójával, a tulajdonos nagyon megkönnyebbült, amikor visszakapta – mondta Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője. – Akkor néhány nap alatt jelentkezett a hölgy. 

A hulladékkezelő központba naponta mintegy 150 tonna települési hulladékot szállítanak, ebből 20 tonna a szelektív. Utóbbit egy éve külön gyűjti a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. Szerencse, hogy a szelektív hulladékok közé került a kulcs, azokat ugyanis kézzel válogatják mintegy tizenöten. A hagyományos kukába kerülő értékeket nehezen találhatják meg, mert a vegyes kommunális hulladék feldolgozása 90 százalékban automatizáltan zajlik. 

Egy órával később jelentkezett a kaposvári autós, és pontosan leírta a közzétett fotón nem látható kulcstartót. A szomszédja szólt neki, hogy a rádióban hallott a történtekről. A férfi elmondta: napokkal ezelőtt tűnt el a kulcsa, és éppen már időpontot kapott a márkaszervízben, hogy pótolják. Több mint 40 ezer forintos költségtől kímélte meg őt a hulladékkezelő.