Emelkedik a hulladékszállításban dolgozók bére a Kapos Holding Zrt-nél, a somogyi szakszervezeti vezetők a napokban megegyeztek a vállalat menedzsmentjével.
Húsz százalékos, 2016. január elsejétől érvényes, a hulladékszállításban dolgozók érintő bértömeg emelésben egyeztek meg a Kapos Holding és az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) regionális képviselői. Svajda József, az MSZOSZ megyei vezetője elmondta, hogy a szemétszállításban gyakorlatilag hat esztendeje nem volt béremelés, a helyzet odáig súlyosbodott, hogy a dolgozók körülbelül nettó 90 ezer forintért végezték az igen megterhelő munkát. Kiemelte, a Kapos Holding végig nagyon nyitottan és együttműködően fogadta a bérrendezésre vonatkozó szakszervezeti elképzeléseket, ebben is rejlett, hogy végül sikerrel zárták a tárgyalásokat. 

A megállapodás értelmében a Kapos Holding húsz százalékkal emeli a szemétszállításban résztvevők bértömegét 2016. január elsejéig, visszamenőlegesen, megtudtuk, a vállalat differenciáltan, egyénenként elbírálva juttatja el a megemelt összeget a dolgozóknak. 

Svajda József hozzátette, a tömegközlekedésben dolgozók bérével kapcsolatban megakadtak a tárgyalások, azonban aláhúzta, reményei szerint január második felétől ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.