A térség munkaerő-piaci problémáit tárták fel azon a szakmai konferencián, amelyet a Somogy Megyei Önkormányzat és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezett, hogy ennek alapján töltsék meg tartalommal az ősszel kötött foglalkoztatási paktumokat.
Ebben az új szervezeti formában segítik ugyanis a munkahelyteremtést a megyében. Több százas meghívotti kört szólítottak meg a rendezvényen – mondta munkatársunknak Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. A munkaadóktól, vállalkozóktól olyan tapasztalatokat gyűjtenek, ami túlmutat a statisztikán. A kedvező adatok szerint egyébként egyre csökken a munkanélküliek száma. A tervek szerint a foglalkoztatási paktumok programjaiba 843 álláskeresőt igyekeznek bevonni, és mintegy a felük helyezkedik majd el. Kaposváron jelenleg mindössze mintegy 1700 álláskeresőt tartanak számon. 

– Alulról jövő javaslatokat, ötleteket várunk– mondta Baloghné Molnár Ida, a megyei területfejlesztési iroda vezetője. Ennek alapján készítenek majd foglalkoztatási stratégiát. Az elmúlt hetekben végigjárták a járási székhelyeket, és január végéig folytatódnak a rendezvények. A legnagyobb érdeklődés Kaposváron és Siófokon mutatkozott. 

A vállalkozók azonban még nem mozdíthatók meg könnyen, ezért motiválni kellene őket, hangzott el a szakmai fórumon. Nagy a lemorzsolódás, állítják a munkaadók, ezért mentori rendszert kellene felállítani az inaktív álláskeresőknek. Egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség a térségben. A foglalkoztatási paktum lehetőséget nyújt arra, hogy a közfoglalkoztatottak visszakerüljenek a munkaerőpiacra. 

A kisebb önkormányzatoknak azonban az az érdeke, hogy a legjobb szakemberek maradjanak a közmunkában, mert a piacról nehezen találnak munkaerőt. Eltérő vélemények születtek a paktumba bevonandó munkanélküliek korosztályáról. Egyesek szerint az 50 év feletteiket kell megszólítani, mert ők nem akarnak elvándorolni, de mások szerint őket már nehezebb bevonni a programokba.