Influenza: mi állunk nyerésre

Egyelőre alacsony az influenza aktivitás országszerte, ám a megelőző hetihez képest 13 megyében, így Somogyban is mérsékelten nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya.
Az Országos Epidemiológiai Központ e heti, friss adatai szerint míg december első hetében még csak 2,8 volt Somogyban az ilyen panaszokkal orvost felkeresők becsült száma 100 ezer lakosra vetítve, addig az azt követő héten már 32,2 volt ez a szám. Ez egyébként még jóval alacsonyabb, mint az országos 84,5-öt átlag.

A betegek több mint húsz százaléka gyermek, 39,8 százaléka 15 és 34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,3 százaléka, 12,8 százalék pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A beérkezett 11 mintában egy esetben influenza A(H3), három esetben influenza A(NT) vírus jelenlétét azonosították, négy beteg vizsgálati anyagában influenzavírust nem mutattak ki. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 49. héten nem érkezett jelentés sehonnan. 2016. év 40-49. hete között összesen 111 betegtől származó vizsgálati anyagot dolgoztak fel a Nemzeti Influenza Laboratóriumban, ahol összesen csak négy betegnél igazoltak influenza A vírus okozta fertőzést.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog