Motorok helyett autóval gördültek be, de így is nagy meglepetést okoztak a Széles Út Motoros Egyesület tagjai: egy teherautónyi ruhát és cipőt gyűjtöttek, a jótékonysági akcióba a Tolna Megyei Gárda Motorosok is bekapcsolódtak. Jelképesen szerdán adták az adományt a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság Orci úti kirendeltségén.
– Annyi holmit szedtünk össze egy év alatt, hogy ebbe a nagyterembe nem fért volna el – mondta Kovács Balázs, a kaposvári Széles Út motoros egyesület elnöke. – Egy emberként dolgozott a csapat, sok segítséget és lelkesítést kaptunk, éreztük, hogy a jó ügy rengeteg embert megmozgat. Az utóbbi időben ez volt a hetedik ilyen jellegű akciónk, s egészen bizonyos, hogy a jövőben folytatjuk a programot. Remek érzés másokon segíteni, az adventi időszakban különösen szükség van a fokozott figyelemre.

Hatalmas díszdobozok, ünneplőbe öltözött otthonlakók, színvonalas kulturális produkciók: elsőként a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei és tanárai adtak műsort a rendezvényen. Tóth László Norbert, a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság megyei főigazgatója elismeréssel nyugtázta a civil szervezet hozzáállását, tagjainak lelkesedését. Rámutatott: a somogyi intézményekben ezzel az ajándékozással is tudatosítani kívánják az otthonlakókban, hogy minden ember fontos számukra, s valamennyiüket szeretetükről biztosítják. Az ellátórendszerhez közel 3000-en tartoznak, ebből közel 1400 a gyermek, s idén karácsonykor is valamennyi otthonban meghitt pillanatokat akarnak szerezni. A marcali, a fonyódi, a segesdi valamint a berzencei és a tabi kirendeltségekre is szállítanak majd az ajándékból, a motorosoknak Ehmanné Antal Erzsébet, a kéthelyi intézmény vezetője mondott köszönetet.

– Azt szeretnénk, ha a karácsony tényleg a szeretetről, a békéről szólna mindenkinek, s megnyugvást hozna – hangsúlyozta Benei Tibor, a motoros egyesület titkára. – Kezdetektől fogva fontos célnak tartjuk a jótékonysági akciót: az emberek iránti érzékenység, a segíteni vágyás áthatja a csapat tagjait. Olyan dolgot vállalunk, amelyet teljesíteni tudunk, ám egy ekkora megmozdulásnál döntő kérdés az összefogás. Ebben az esetben sikerült megvalósítani a terveinket, s az jó érzéssel töltött el mindannyiunkat, hogy tolnai csapat is szívügyének érezte az akciónkat. Reméljük, hogy sok embernek szerzünk örömet, s az egészen bizonyos, hogy a motorosokra később is számítani lehet.