Távcsővel figyelték meg a halőrök a balatoni horgászt, aki sorra követte el a szabálytalanságokat. Ahogy érezte a bajt, igyekezett megszabadulni az illegálisan szerzett zsákmányától, a három süllőtől.
A Balaton keleti medencéjében történt a napokban, hogy halőrök egy gyanús horgászra figyeltek fel. Négy horgászbottal horgászott, s a parti lámpák fényében jól látták, hogy a ladikhoz két zsinóron a napi megfogható süllőmennyiség kétszerese volt kötve. A halőrök nem haboztak, s a pár fokos vízben gumiruhával gázolva közelítették meg a horgászt, miközben mindent kamerára rögzítettek. 

A szorult helyzetbe kerülő férfi, érezve vesztét, a szájbilincsen lévő három süllővel gyors léptekkel elsietett és valamennyit kidobta a kikötőn kívülre, majd visszaérve már készségesen előadta, hogy a csónaknál maradt három süllőt fogta csupán, s ezeket a fogási naplójában is rögzítette. Az egyik halőr azonban a kikötőn kívül a vízben gázolva megtalálta az elhajított ragadozókat. A horgász mindezek ellenére az előkerült halakról azt állította fogalma sem volt, ki foghatta. 

Pechjére, a kamera az egész történetet rögzítette. 

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei feljelentették a pecást a területileg illetékes halgazdálkodási hatóság felé. A horgászt várhatóan majd halvédelmi bírság megfizetésére kötelezik és eltiltják az állami jegy váltásától.