Rendkívüli módon megváltoztak a vásárlói szokások, ezért is tartják különösen fontosnak a Kaposvári Egyetemen a helyben élők kétkezi munkája gyümölcsének népszerűsítését. Ennek jegyében hetedik alkalommal rendeztek Helyi Termék Napot az egyetemen.
A népszerűsítésen túl persze értékesítési lehetőséget is biztosítanak a szervezők a helyi őstermelőknek, akiknek az értékteremtő tevékenységét példaként állítják az egyetem hallgatói elé is. 

A visnyeszéplaki Papp Adrienn valamennyi Helyi Termék Napra elhozta portékáit, melyek szabadtartású kecskéktől, tehenektől származnak. A különféle ízesítésű sajtokat, vajat, tejtermékeket elsősorban saját fogyasztásra készítik, a maradékot pedig értékesítik termelői boltokban, piacokon.

– Nálunk is önellátással kezdődött a házi péksütemények készítése – mondta a szintén visnyeszéplaki Sápi Anett, aki első alkalommal mutatta be termékeit az egyetemen. – A saját szükségleteiken felül megmaradt péksüteményeket első körben egymás közt cserélik a visnyeszéplaki családok, a felesleget pedig értékesítjük. Készítünk teljes kiőrlésű lisztből, tönkölyből kenyeret, pogácsát, egyéb finomságokat, karácsony közeledtével pedig mézes, almás, diós süteményeket, valamennyi adalék-, és tartósítószer-mentes.