Karácsonyfadíszítő-versenyen mérte össze tudását 17 csapat hétfő délután a Klebelsberg kollégiumban. Több száz diák töltötte meg az aulát, akik szebbnél szebb megoldásokkal rukkoltak elő.
– Hóspré, csillámpor és hajlakk – sorolta egy diáklány az alapanyagokat, melyeket a munka során használtak. Egyedire és látványosra sikerült a lufikból összeállított remekmű. Változatos formák és anyagok: a díszeket a napokban megrendezett játszóházban készítették el a kamaszok. Giber Vilmos intézményvezető elmondta: tizennegyedik alkalommal rendezték meg a versengést, s 2003 óta minden esztendőben meghirdetik a programot. A fenyőket Puskás Béla, a Mementó Alapítvány elnöke ajánlotta fel, s a fákat a diákcsoportok által kiválasztott gyermek, illetve idősek otthonába valamint kórházba szállítják kedden Árbogászt Ferenc segítségével.

– Megható a fiatalok lelkesedése, remek hangulatú, példamutó a rendezvény – mondta Garbera István kaposvári iparművész, aki az első három helyezettnek egy-egy csoki tortát ajánlott fel.