Állami kitüntetetteknek tartottak ünnepséget szerda délután a városházán: az idén tizennégy szakember kiemelkedő tevékenységét ismerték el rangos elismeréssel.
– Több mint tíz esztendeje az év vége előtt mindig sort kerítünk arra, hogy fogadjuk azokat a kaposváriakat, illetve Kaposváron dolgozókat, akik büszkeséget szereztek a mi nagy közösségünknek – emelte ki köszöntőjében Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Egyik oka a mai találkozásnak, hogy köszönetet mondjunk önöknek azért, hogy ebben az évben is van kire büszkének lennünk. Mindannyian megdolgoztak a kitüntetésért, de ugyanakkor nem csak saját önmaguknak szereztek örömet akkor, amikor a kitüntetést átvették, hanem örömet szereztek a kaposváriaknak is.

Szita Károly hosszan méltatta a kitüntetett szakemberek munkásságát, s felvázolta pályafutásuk főbb állomásait. Idén prof. dr. habil. Szakály Sándor történész, az MTA doktora a Magyar Érdemrend Középkeresztje díjat vette át, Bajzik Gábornak, a Kaposvári Egyetem (KE) Diagnosztikai és Onkoradiolgóiai Intézet igazgatójának a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adományozták. Ez utóbbi elismerést kapta Cselik Zsolt, a KE Diagonosztikai Központ onkológus főorvosa, Hancz Csaba, az egyetem aquakultúra és halgazdálkodási tanszékének professzor emeritusa, Kovács László, a Sefag gazdasági vezérigazgató-helyettese továbbá Pongráczné Csorba Éva, a megyei ügyvédi kamara elnöke, illetve Vajda Zsolt, a KE Egészségügyi Központjának igazgatóhelyettese. Bérczes Lászlót, a Csiky Gergely Színház rendező-dramaturgját Jászai Mari díjjal tüntették ki, Balás Béla megyéspüspök a Magyar Érdemrend Középkeresztje, míg Garamvölgyi Rita, a KE Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet igazgató-helyettese, prof. dr. Horn Péter, az MTA tagja, a KE örökös rektor emeritusa Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal, illetve Lőrincz Sándor újságíró, író  a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át. Dani Gyöngyi paralimpikon vívónak valamint Kassai Lajos lovasíjász, íjkészítőnek a Magyar Érdemrend Középkeresztjét ítélték oda.