Bár a másfél héttel korábbi első találkozót sima 3–0 arányban nyerte a Demeter György mester irányította Fino Kaposvár alakulata, mégis elbúcsúzott a röplabda Challenge Kupától, miután a Lengyelországban, Belchatówban rendezett visszavágón alulmaradt az angol IBB Polonia London csapatával szemben. A 109 peres ütközet sorsát aranyszett döntötte el.
IBB Polonia London–Fino Kaposvár 4–1 (17, 22, –19, 19, 10)
Belchatów. V.: Moratilla, Ragazzini.

A nyitójátszmában végig nagy fölényben játszott a házigazda IBB Polonia London, amely csupán 17 pontot engedélyezett kaposvári ellenfelének. A második szett már szoros volt, de a hajrában ismét felülkerekedtek az angolok. A harmadik felvonásban aztán szépíteni tudott a Demeter-egylet. A negyedik játékrészre is – legalábbis jó darabig – megmaradt a lendület, s a második technikai szünetnél is még Bozókiéknál volt az előny. A londoniak azonban ekkor kifogtak egy remek sorozatot, ugyanakkor sajnos a kaposvári kezek megremegtek, így eldőlt a visszavágó sorsa.

A párharcé viszont még nem, így következhetett a mindent eldöntő ötödik, rövidített aranyszett. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, s 8–7 arányú hazai vezetésnél cserélt térfelet a két csapat. Egy darabig még tapadt ellenfelére a kaposvári együttes, ám 11–10 után már csak a házigazdák tudtak pontokat szerezni. Tegyük hozzá, hogy ehhez azért kellettek a kaposvári hibák is...

– A továbbjutás volt a célunk, ám a döntő pillanatokban megremegtek a kezek. Az első és a második játszmában komoly gond volt a nyitásfogadásunkkal, túl sok pontot ajándékoztunk angol ellenfelünknek – mondta a vasárnap esti lengyel fellépés után Demeter György, a Fino Kaposvár mestere.

A Fino-Kaposvár zakóval nyitotta a szezont, s (kettős) vereséggel zárta az évet. Volt közte ugyan zsinórban 17 sikerrel megvívott mérkőzés – a szombati budapesti hagyományos díjátadó gálán (ahol az év legjobbjait köszöntik és díjazzák) is taroltak a férfiaknál a kaposváriak –, mégis keserű a szánk íze...

IBB Polonia London: Kisielewicz (2), Raynaud (10), Nicholson (–), Ciortea (19), Stojev (16), Smith (13). Csere: Saller (liberó), Giumond (2), Adam (–), Dalrymple (–). Vezetőedző: Piotr Graban.

Fino Kaposvár: Keen (2), Dávid Z. (12), Vajda T. (15), Bögöly (3), Bozóki (15), Nagy J. (7). Csere: Deák M. (liberó), Kalmár Á. (10). Vezetőedző: Demeter György.

Így folytatják januárban

A Demeter György dirigálta Fino Kaposvár itthon kezdi az új évet. Január 11-én, szerdán (18 óra) a Bp. MAFC-BME csapatát fogadják bajnokin, rá két napra, pénteken pedig (18 óra) a Dunaferr SE látogat majd el a Magyar Kupa keretében. Szintén még januárban elutaznak majd Kecskemétre (22., vasárnap – 17 óra) és Budapestre a Pénzügyőr SE csapatához (29., vasárnap – 18 óra), míg a Sümegi RE Kaposváron lép majd fel (26., csütörtök – 18 óra). A bajnoki alapszakasz utolsó meccse, a junior válogatott elleni találkozó – amely Izsákon lesz – február első hétvégéjére marad.

A Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem január 20-án, pénteken (18 óra) Jászberényben lép fel először, két nappal később pedig Gödöllőre utazik (18 óra). A hazai nyitányt január 27-én, pénteken tartják majd a Budaörsi DSE ellen (18 óra), míg február harmadik napján, pénteken a fővárosban a Testnevelési Egyetem SE vendégei lesznek (18.30 óra).