A Magyar Cukor Zrt. által meghirdetett Jótett Program alkotói pályázat legjobb húsz művét állították ki a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontban szerdán. A kiállításmegnyitóval egyidőben jótékonysági internetes aukció indult.
Simon-Nagy Henriette, a Magyar Cukor Zrt. marketing koordinátora elmondta: az idén húsz éves a Koronás Cukor. A meghirdetett pályázattal arra biztatták a termék fogyasztóit és kedvelőit, hogy ne csak a konyhában, hanem azon kívül is alkossák meg az „édes érzést”. – Húsz gyönyörű alkotást választott ki a szakmai zsűri – tette hozzá. – A kiállítás lezárása a játékunknak, viszont kezdete egy csodálatos programnak.

Országosan hirdették meg a pályázatot, nyitott volt bárki számára a részvételi lehetőség. – Nem egy hirtelen fellángolás volt ez az ötlet, hanem egy tudatos építkezésnek a része – jegyezte meg Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. – Az idén meghirdettük a Koronás Jótett programot, melynek során számos eseményt valósítottunk már meg az évben. 

– Büszke a város a cukorgyárra, örülünk, amikor egy jó cél érdekében összefoghatunk a céggel – mondta Borhi Zsombor alpolgármester. 

Albert László kaposvári születésű festő a szakmai zsűri tagja volt. A kiállítás megnyitóján a pályázaton résztvevő alkotóknak is megköszönte munkáját.

A képzőművészet iránt érdeklődők január 7-ig licitálhatnak, a befolyt összeggel a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézménye1n keresztül a Bölcsődei Központ fejlesztő játékainak cseréjét támogatják.

A húsz kiválasztott alkotás gazdájának munkáját ötvenezer forint értékű vásárlási utalvánnyal köszönte meg a cég. A művekre a www.axioart.com weboldalon lehet licitálni.