A Somogy Megyei Kormányhivatal az idén immár negyedik alkalommal szervezte meg a karácsonyi cipősdoboz akcióját, melyeket rászoruló gyermekek kapnak.
A kormányhivatal dolgozói ezúttal is több száz cipős dobozt állítottak össze, melyekben játék, ruhanemű, édesség és hasznos apróságok kaptak helyet. Az ajándékcsomagokat Neszményi Zsolt kormánymegbízott adta át megyeszerte az érintett térségek országgyűlési képviselőivel közösen. Elsőként a Csurgói Családsegítő Központban került sor ajándékozásra Szászfalvi László jelenlétében. 

Húsz kisgyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. Ezután a balatonkiliti általános iskolásoknak a kormánymegbízott és Witzmann Mihály adta át az ajándékokat. Ott mintegy negven rászoruló, és nagycsaládos gyermek részesült adományban. Kaposváron a cipősdobozokat a kormánymegbízott és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő közösen adták át a Duráczky József Gyógypedagógiai és Módszertani Intézetben tanuló sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekeknek. 

Majd ötven pálmajori óvodás és 3 év alatti kisgyermek örülhetett még az ajándékoknak, aztán a jákói óvodában harminc hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát tette gazdagabbá a Somogy Megyei Kormányhivatal. A pálmajori átadáson részt vett Móring József Attila is. Az idei akció Somodorban zárul.