Egymás után 12. bajnoki mérkőzését nyerte a kaposvári férficsapat a röplabda NB I-ben. A címvédő a tavalyi második Kazincbarcikát győzte le 72 perces csatában, 3:0 arányban.

2016-os bajnoki döntő két résztvevője játszott rangadót a kaposvári sportcsarnokban, és a vendég Kazincbarcika szeretett volna visszavágni a finálé elvesztéséért, illetve az októberi, hazai, 3-0-s vereségért is a somogyiaknak. A kékmezes Fino szerezte a találkozó első három pontját, a második technikai szünetben pedig már 16:12 volt az állás. Mégsem volt izgalommentes a folytatás: a játékba lendülő Vegyész ledolgozta hátrányát, majd felváltva estek a pontok. A végén Dávid Zoltán két szemfüles megoldása és a fiatal feladó, Keen Cameron ász-értékű nyitása alakította ki a 25:21-es eredményt.

Olajozottan működött a kaposvári gépezet a térfélcsere után is, és a saját nevelésű center, Vajda Tamás blokkja után már 14:7-re vezetett a házigazda. A borsodiak ezután is csak tisztes távolból követték ellenfelüket, és mindössze 17 pontig jutottak.

Demeter György legénysége a harmadik játékrészben sem engedte ki a kezéből az irányítást, a közönség pedig látványos labdameneteket láthatott egymás után. A vendégek hatásos nyitásokkal próbálták tartani a lépést a Fino-val, a háló másik oldalán viszont rendre akadt olyan játékos, aki lendített egyet csapata szekerén. 21:19-ről indult a hajrá, Bozóki Bence meccslabdához juttatta együttesét, egy rövid nyitás pedig megpecsételte a Vegyész sorsát. A bajnok 25:22-re nyerte a szettet és magabiztosan, 3-0-ra a szerda esti rangadót.

   „Végig fegyelmezetten játszott a csapat, kézben tartottuk az irányítást, ami meg is hozta a várt sikert" – fogalmazott a Fino mestere, Demeter György.

„Bíztam benne, hogy szettet, szetteket tudunk nyerni Kaposváron, de amíg nem lépjük át a saját árnyékunkat, addig ez nem lesz könnyű feladat összegzett a Vegyész vezetőedzője, Toma Sándor.

A Kaposvár egymás után 12. bajnoki mérkőzését nyerte, így meggyőző előnnyel áll a tabella élén.

Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (21, 17, 22)

Kaposvár, 350 néző. V.: Adler, Vári P.

Fino: Nagy J. 3, Keen 6, Dávid Z. 15, Vajda 7, Bögöly 7, Bozóki 11. Csere: Deák (libero), Kalmár 4. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész: Kecskeméti, Borovicsanyin 5, Juhász P. 6, Árva 12, Januzovics 13, Banai 5. Csere: Dudás T. (libero), Surányi 2, Toronyai 1. Vezetőedző: Toma Sándor.

Szerző: Orosz Ferenc