ÚJABB NEMZETKÖZI BAJNOKI CÍM HIDEGÉKNEK!

Amiért mentek, megszerezték: újabb bajnoki címet ünnepelhetett a hétvégi Waldviertel Rallyn Hideg Krisztián és Kerék István. A Mitsubishi Lancer Evo IX-essel induló páros okos, higgadt versenyzést követően megnyerte az ERT2-es kategóriát, ami így az év végi elsőséget is meghozta számukra a European Rallye Trophy döntőjében.

Hideg Krisztián: Nehéz körülmények között, vastag sárral borított pályákon kellett autóznunk, gyakran nagy ködben. Utólag bebizonyosodott, hogy a tréning is kevésnek bizonyult ezeken az ismeretlen és extra nehéz szakaszokon, főleg, hogy jórészüket szintén ködben tudtuk teljesíteni. Éles helyzetben azonban szerencsére így is csak kisebb hibákat vétettünk, azokat is inkább a körülményekhez nem megfelelő gumik miatt. Az Európa Bajnokságban résztvevők ugyanis zárt szabályrendszerben versenyeztek, nem vághattuk meg az abroncsokat, és arra se volt már lehetőségünk, hogy a helyszínen vásároljunk belőlük.

A kijelölt utak fele aszfalt-, fele murvaborítású volt, és folyamatosak voltak a ritmus- és talajváltások is. A futam végig maximális koncentrációt igényelt tőlünk, de a kocsival szerencsére nem volt gond. Az új futómű-beállítást nagyon jól eltaláltuk, a motor is szó nélkül tette a dolgát, talán még sosem állt össze ilyen jól a technika. Igaz, sokkal gyorsabban is lehetett volna menni a Mitsubishivel, de a biztonságos célba érést kellett szem előtt tartanunk. Sokan ugyanis pont a túlzott gyorsaság miatt estek ki a versenyből.

Amellett, hogy megnyertük az ERT2 kategóriáját, az abszolút 9. helyen zártuk a hétvégi futamot. Utóbbi eredménnyel nem igazán vagyok elégedett, de az bíztató volt, hogy végig partyban voltunk egy R5-ös párossal. Az utolsó körre azonban elgumiztuk magunkat, ez pedig elvette a lehetőséget attól, hogy beelőzzük. Ezek után már nem erőltettük a menetelést, nem akartunk felesleges kockázatot vállalni, inkább a taktikánkra helyeztük a hangsúlyt, ami a végén eredményre is vezetett.

A Waldviertel Rallyeval szépen le tudtuk zárni az idei szezont: elhódítottuk a bajnoki címet a Mitropa Kupában és az ERT2-ben, valamint megszereztük év végi, abszolút 2. helyezést az ERT és a horvát bajnokság értékelésében. Idén már nem tervezünk rajthoz állni, de a jövő évre már körvonalazódnak a terveink…

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog