KAPOSVÁR | Művészeti gálának adott otthont pénteken a fennállásának 210. évfordulóját ünneplő Táncsics Mihály Gimnázium: nívós produkciók sokaságát tekinthette meg a közönség. A tánctól a versmondáson át a zenéig számos területen bizonyították tehetségüket a diákok, a tornacsarnok zsúfolásig megtelt.

– Le kalappal a csapat előtt – dicsérte egy vendég az énekkar produkcióját. A házigazdák színvonalas műsorfolyammal rukkoltak elő, a bő másfél órás programban számos művészeti ágban csillogtatták tudásukat a fiúk és a lányok. Reöthy Ferenc, a Táncsics gimnázium igazgatója köszöntőjében hosszan méltatta az elődök munkáját, s a diákokhoz szólva rámutatott: reméli, hogy mindannyian megértik, mit jelent egy 210 éves közösséghez tartozni.

Művészeti gála a Táncsics Mihály Gimnáziumban

Szita Károly, Kaposvár polgármester ajándékkal érkezett az ünnepségre: a dísztárgyon kívül a város iskolatörténetét feldolgozó könyvet adta át. A polgármester elismeréssel szólt a patinás intézményben zajló képzésről, kiemelte az oktatás iránti elkötelezettséget.

– A táncsicsos négy év meghatározó volt életünkben – hangsúlyozta Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője, aki a fiatalokhoz fordulva azt kívánta: öregbítsék tovább az alma mater hírnevét.

Hosszan lehet sorolni az előadók névsorát, ízelítőül néhány produkció: Dvorak Humoreszk című művét Tar Viktória és Karácsony András adta elő klarinéton, József Attila versét Giay Bence szavalta, Tóth Emma és Borbély Balázs mezőségi tánccal kápráztatta el a közönséget, s nagy sikert aratott az iskola fitnessz tornacsapata, melynek koregráfiáját Bakó-Sas Médea állította össze. Varga Miklós Vén Európa című dala zárta a gálát, ezután öregdiák találkozóra hívták az érdeklődőket.

Nívós oktatás

Iskolatörténeti kiállítás nyílt pénteken a második emeleti folyosón. A hazai és nemzetközi tudományos életben számos egykori táncsicsos diák ért el kiemelkedő eredményt, pályafutásuk főbb állomásait elevenítették fel az ünnepségen. Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere megköszönte azt a szeretet, törődést, amely a gimnáziumi oktatást jellemzi.
Ajándékot hozott pénteken egy idősebb férfi a gimnáziumba, miután a Somogyi Hírlapban elolvasta a jubileumi ünnepségről szóló tudósítást. Tóthné Berzsán Gabriella igazgatóhelyettes az illető dédnagyapjának 1860-as bizonyítványát vette át.