„Tehetséges fiatalok Kaposvár jövőjéért" elnevezéssel pályázatot hirdet polgármesteri díj elnyerésére Kaposvár. Erről is határozott legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

A pályázat keretében olyan innovatív módszerek és megvalósítható ötletek benyújtását várják, amelyek hozzájárulnak Kaposvár környezettudatos, energiahatékony és intelligens szolgáltatásokat nyújtó városstratégiai célkitűzésének teljesítéséhez, illetve turisztikai potenciáljának erősítéséhez. 

A pályázaton azok a 30. életévüket be nem töltött fiatalok vehetnek részt, akik kaposvári állandó lakóhellyel rendelkeznek, vagy a Kaposvári Egyetemen, illetőleg valamely kaposvári középiskolában tanulnak, vagy kaposvári munkáltatónál dolgoznak. A legjobbnak ítélt koncepciót benyújtó pályázó 300 ezer forint díjazásban részesül.

Határoztak arról is a városatyák, hogy újabb öt évre szóló megállapodást ír alá Kaposvár a kamarazenei fesztivál szervezőivel és évi 45 millió forinttal támogatja a rendezvényt. Ám a forrást egyelőre három évre biztosítja a város, el kell ugyanis érni ez idő alatt, hogy csökkenjen a szükséges önkormányzati támogatás a megrendezéshez. 

Szó esett a közgyűlésen egy előterjesztés kapcsán arról is, hogy január 1-től törvényi változások miatt az eddig az önkormányzat működtetésében lévő köznevelési intézmények üzemeltetési feladatai átkerülnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Szita Károly polgármester szerint az érintett intézmények a Kodály központi általános iskola és tagintézményei, a Munkácsy, a Táncsics gimnázium, a Klebelsberg kollégium, a Bárczi módszertani központ és a zeneiskola. – A feladatátadás-átvétel megkezdődött, sehol nincs probléma – mondta a polgármester. – Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy alakul egy működtető tanács, aminek a város is tagja. Fontos ugyanakkor tudni, hogy valamennyi szerződés változatlan tartalommal megy át a Klebelsberg központhoz.