A Szociális Munka Napját ünnepelték hétfő délután a kaposvári Városházán. A rendezvényre a város szociális intézményeinek munkatársai kaptak meghívót.

A zenei műsor után Oláh Lajosné köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta: a szociális munka hagyományai az ókori görög birodalomig nyúlnak vissza, sosem volt azonban nagyobb szükség rá, mint napjainkban.


Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere

Az emberek egyharmada szorul valamilyen támogatásra, s hála és köszönet jár azért, hogy vannak, akik ezt a missziót, a segítségnyújtást felvállalják- mondta Oláh Lajosné.

Az erkölcsi elismerés mellett azonban fontos az anyagi megbecsülés is. Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlés képviselője arról szólt, hogy elő kell teremteni azokat a forrásokat, melyekből törleszteni tudják azt a sok-sok éves adósságot, amivel tartoznak a szociális ágazat dolgozóinak.

Ezt a munkát elkezdtük. Bevezettük az ágazati pótlékot, ami az első lépés volt azon az úton, amelyen eljutunk a szociális ágazatban a dolgozók méltó elismeréshez. Terveink szerint már a következő évben tudunk határozni a szociális életpályáról, úgy, hogy abban benne legyen azoknak az anyagi biztonsága, akik ezen a területen önfeláldozóan dolgoznak. - mondta a képviselő.

Az ünnepségen Szita Károly elismerésben részesítette Czinkóczi Anitát, a Szociális Gondozási Központ munkatársát,


Kovács Zoltánnét, a Liget Időskorúak Otthona mosó- és varrónőjét,


valamint Szigetiné Kispéter Katalint, a pszichiátriai betegek közösségi ellátásának munkatársát.

A polgármester valamennyi dolgoznak és segítőnek köszöntet mondott azért az áldozatos munkáért, melyet az év 365 napján lelkiismeretesen végeznek. Ezt tette Varga Magdolna, a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója is, aki szintén elismerését fejezte ki kollégái lelkiismeretes munkájáért.


Varga Magdolna, a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója

Szerző: Széki Éva
Fotós: Róth-Balázsi Hunor