ISMÉT KAPOSVÁRT VÁLASZTOTTÁK A LEGVIRÁGOSABB MAGYAR VÁROSNAK

A Virágos Magyarországért mozgalom idei fődíját Kaposvár nyerte a városok, míg Tihany a falvak kategóriájában, derült ki a Kaposváron rendezett díjátadó ünnepségen a Szivárvány Kultúrpalotában pénteken délelőtt. Ez a két település képviseli hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

- Nem állunk le, szeretnénk, ha Kaposvár még zöldebb, környezetbarátabb, minél energiahatékonyabb város lenne, és ezért mindent meg is fogunk tenni – monda a Virágos Magyarországért Díjátadó ünnepségén Szita Károly polgármester.

- A legvirágosabb magyar városnak lenni óriási büszkeség és dicsőség, de nem azért dolgozunk egész évben, hogy elnyerjük ezt a díjat, hanem ezért, hogy jó legyen Kaposváron élni, jó legyen kimenni az utcára, hogy jó legyen körbenézni, sétálni a városban – hangsúlyozta a polgármester a kaposvári díjátadón. A célunk az, hogy minél zöldebb város legyünk, értve az alatt az utcák, terek küllemét és értve azt is, hogy szeretnénk minél innovatívabb, minél inkább környezetbarát technológiákat alkalmazni, mert mi itt, Kaposváron ezt a jövőt választottuk, ezt a jövőt érezzük a magunkénak – jegyezte meg Szita Károly, aki hozzátette, nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a város minél energiafüggetlenebb legyen, ezt pedig megújuló energiaforrások felhasználásával szeretnének megvalósítani.


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog