Ma még telt házzal üzemelnek, december után azonban végleg bezárnak az Erzsébet-szállodák Siófokon, Balatonőszödön és Balatonvilágoson, majd eladják az üdülőket.

A Sonline elsőként számolt be az érintettek jelzése alapján arról, hogy december 31-i hatállyal valamennyi dolgozónak fölmondtak. Ennek okát azonban nem közölték velük, az érintett polgármesterek sem tudtak akkor még semmit a szállodák jövőjéről. Sonline többször is rákérdezett a dolgozók és az üdülők jövőjével kapcsolatos elképzelésekre az illetékeseknél, ám érdemi információt nem tudtunk meg, azt azonban igen, hogy a szállodák jelenleg telt házzal üzemelnek.

A Magyar Nemzet online kiadása pénteken közölte: választ kapott a nemzeti vagyonkezelő szervezettől a témában. Az MNV veszi át ugyanis az ingatlanokat az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től december elsejei hatállyal. Terveik szerint azonban nem viszik tovább az üzemeltetést, hanem a hivatalos átvétel után eladják az üdülőket. Válaszuk szerint az értékesítést az elektronikus aukciós rendszeren keresztül bonyolítják le, így garantált, hogy piaci áron kelnek majd el.
A Magyar Nemzet Online azt írja: a helyi polgármesterek becslése szerint a szállodák egyenként sok száz millió forintot érhetnek. Értékes ingatlanokról van szó, a siófoki üdülő a hetvenes években BM-üdülőnek épült (később Aranypart Hotelként funkcionált), és ugyanúgy vízparti, mint a korábbi őszödi kormányüdülő, vagy a világosi hotel.

Fekete Barnabás balatonvilágosi polgármester néhány napja nyilatkozta a Hír tévének: azt sejti, hogy a szállodák magánkézbe fognak kerülni. Világosnak és Őszödnek is komoly érvágás a bezárásuk. Balatonvilágoson évente hétmillió forintot fizetett a községnek az Erzsébet-szálló, Balatonőszödön harmincmilliót, itt a kúrtaxabevétel kilencven százaléka származott az egykori kormányüdülőtől. 
A Magyar Nemzet úgy tudja, a szállodák berendezését is kiárusítják, erről egy hirdetés tanúskodik, melyben eladásra kínálják „balatoni szállodák szobaberendezéseit, műszaki és informatikai, valamint étteremi és konyhai eszközeit az üzemeltetés megszűnésével".
A hajdani fonyódi ifjúsági tábor és zánkai gyermeküdülő az Erzsébet-program része marad.