2013. február 1-jén került sor a Kaposi Mór Oktató Kórház és a Marcali Kórház integrációjára. Ezt követően számos fejlesztés lehetősége nyílt meg a Marcali Kórház számára, melynek köszönhetően növekedett a betegellátás biztonsága és minősége, a Kaposi Mór Oktató Kórház által konszolidált 300 millió forintos szállítói adósságállomány megszüntetése révén.
Az integráció eredményeként megvalósulhatott a Marcali Kórház elavult eszközállományának megújítása és az elöregedett műszerpark cseréje is, az épületek és a műszerek biztonságos működési feltételeinek megteremtése mellett.

2015-ben a Marcali telephelyen összesen 240 millió forint Európa Uniós forrásból valósulhattak meg infrastrukturális fejlesztések. Ezek keretén belül sor került a sürgősségi osztály kialakítására, az egynapos sebészet feltételeinek megteremtésére, a betegellátáshoz szükséges orvosszakmai gépek, műszerek és berendezések beszerzésére, valamint kialakításra került a kórház mai kor követelményeinek megfelelő melegítő konyhája is.

A fenntartó és a kórház vezetése 2014-ben vis maior keretből 14,5 millió forintot biztosított légkezelő rendszer beszerzésére. 2015-ben – további Európai Uniós forrásból – 38 millió forintot fordítottak digitális röntgeneszközök telepítésére.

A napokban széleskörű egyeztetésre került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságán, ahol a kórház főigazgatója mellett a kórház fenntartója, az egészségügyi ágazat vezetése és a helyi lakosság képviselői vettek részt. A tárgyaláson a felek megállapodtak abban, hogy a Marcali telephely Szaplonczay Manó, volt marcali járási tiszti főorvos, a Marcali Kórház első igazgatója nevét veszi fel, aki jelentős eredményeket ért el a közegészségügy és járványügy, a népesedéspolitika területén, a népbetegségek és fertőzések elleni küzdelemben, illetve ezek leküzdése érdekében több védőoltást is bevezetett Somogy megyében.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a Marcali telephelyen a jövőben a 15 ágyas belgyógyászati és 10 ágyas sebészeti aktív osztály mellett a továbbra is működő sürgősségi osztály garantálja a biztonságos, lakosságközeli betegellátást. A járóbeteg-szakellátás megerősítését a humán erőforrás megszervezéséért is felelős új telephelyvezető/főigazgatói biztos koordinálja majd. A kórház vezetése jelezte továbbá, hogy tervezi egy új lakosságközeli, népegészségügyi szűrő- és szakorvosi program elindítását a közeljövőben, amely a volt Marcali Kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó településeken mobil szűrőállomás forgó rendszerű működtetését jelenti, és komplex szűrés végzésére alkalmas, mind a gyermek, mind a felnőtt populációban. A szűrőállomás high technológiájú berendezésekkel felszerelt. A családorvosok bevonásával a hagyományos mozgó szakorvosi szolgálat fejlesztését is jelenti.

Az integráció hatékonyságát mutatja, hogy az elmúlt 3 évben sikerült a Marcali telephely működését költséghatékonyabbá tenni úgy, hogy eközben az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés magasabb színvonalon vált elérhetővé, a kiemelkedő színvonalú ápolási és hospice ellátás mellett.