Példátlan összefogás eredményeként újulhatott meg Somogyban egyedüliként a Gamási Általános Iskola mosdója, melyet szerdán ünnepélyes keretek közt adtak át az intézményben.
Illusztráció
Az Iskolamosdó Felújítási Program az Unilever Magyarország Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével valósulhatott meg, három hónapon keresztül minden Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után öt forintot az akcióra fordítottak. Így az idén összesen 13 millió 637 ezer 635 forint gyűlt össze. Ebből az országban öt hátrányos helyzetű vidéki kisiskola mosdója újult meg, köztük Somogyban egyedüliként a gamási. 

– Saját forrásból biztosan nem tudtuk volna felújítani az iskola mosdóját, felépítése óta csupán kisebb javításokra volt lehetőségünk – tudtuk meg Jeszenszky Gábor igazgatótól. – Tudomásom szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál létezik egy lista a felújításra váró mosdókról, ebből választottak az akció keretében. A kiválasztottakra aztán szavazni lehetett, ekkor indítottunk az országhatáron innen és túl is „kampányt”, mindenkit igyekeztünk voksolásra buzdítani, akikkel valaha kapcsolatban álltunk. De a Gamásról elszármazottakat is megkerestük, így szinte az ország minden részéből érkezett szavazat az iskolára, sőt még Németországból is. Végül a szavazási versenyben a harmadik helyen végeztünk, ami azt jelentette, hogy az első és második helyezettet követően iskolánk biztosan a kiválasztottak között volt, s még két intézmény került be az idén a programba. Iskolánkat a Nők Lapja Café örökbe fogadta, stábjuk is hozzájárult a vizesblokk teljes felújításához. 

A felújítás mértéke minden esetben az adott iskola állapotától függött. A program során az országban csaknem ezer, Gamáson több mint hatvan gyerek iskolai higiéniai körülményein sikerült javítani.