A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete Siófoki Kistérségi Csoportja elsősorban a siófoki és környékbeli iskolák csoportjai számára szervezett érzékenyítő programsorozatot, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek látássérült embertársaik mindennapjaiba.
Az egyesület október 17. és 21. között ismét alternatív érzékenyítő programsorozatot szervezett a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban az októberi Fehér bot napja alkalmából. A „Nem látod? Tapintsd meg!” című rendezvény elsősorban az általános- és középiskolás korosztályt célozza meg. Az érzékenyítést érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, hiszen a diákok fogékonyak az új tapasztalatokra, és azáltal, hogy betekintést nyernek a látássérült emberek életébe, sokkal empatikusabb felnőttekké válhatnak.

A programok első napján Víg Mária, az egyesület vezetője, Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere és Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója köszöntötte az ünnepélyes megnyitó résztvevőit.

- A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete Siófoki Kistérségi Csoportja 2012 óta minden évben tapintható kiállításokkal, érzékenyítő programokkal készül az érdeklődők számára. Jó, hogy van egy olyan egyesülete a városnak, akikben vakon megbízhatunk – mondta Gyulainé Isó Edina.

A megnyitó műsorában a Perczel Mór Gimnázium egy tanulója, a vakok és gyengénlátók siófoki csoportjának néhány tagja és a nágocsi asszonykórus is szerepelt.

Az érzékenyítő napok során diákcsoportok, valamint az érdeklődők kipróbálhatják azokat az eszközöket, használati tárgyakat, amelyek a látásfogyatékkal élők és vakok hétköznapjainak megkönnyítésére szolgálnak, és megtekinthetik a csoport tagja, Bizsók László Virgil rajzaiból készült kiállítást.